охолствувал

Речник на българския език

1. охолствувал — преизк. накл., сег. вр., 3 л., ед. ч., м. р.

охолствувал е производна форма на охолствувам (преизк. накл., сег. вр., 3 л., ед. ч., м. р.).

2. охолствувал — преизк. накл., мин. св. вр., 3 л., ед. ч., м. р.

охолствувал е производна форма на охолствувам (преизк. накл., мин. св. вр., 3 л., ед. ч., м. р.).

3. охолствувал — мин. деят. св. прич. м. р.

охолствувал е производна форма на охолствувам (мин. деят. св. прич. м. р.).

4. охолствувал — мин. деят. несв. прич. м. р.

охолствувал е производна форма на охолствувам (мин. деят. несв. прич. м. р.).