боде

Речник на българския език

1. боде — сег. вр., 3 л., ед. ч.

боде е производна форма на бода (сег. вр., 3 л., ед. ч.).

2. боде — мин. св. вр., 2 л., ед. ч.

боде е производна форма на бода (мин. св. вр., 2 л., ед. ч.).

3. боде — мин. св. вр., 3 л., ед. ч.

боде е производна форма на бода (мин. св. вр., 3 л., ед. ч.).