насветувала

Речник на българския език

1. насветувала — преизк. накл., сег. вр., 3 л., ед. ч., ж. р.

насветувала е производна форма на насветувам се (преизк. накл., сег. вр., 3 л., ед. ч., ж. р.).

2. насветувала — преизк. накл., мин. св. вр., 3 л., ед. ч., ж. р.

насветувала е производна форма на насветувам се (преизк. накл., мин. св. вр., 3 л., ед. ч., ж. р.).

3. насветувала — мин. деят. св. прич. ж. р.

насветувала е производна форма на насветувам се (мин. деят. св. прич. ж. р.).

4. насветувала — мин. деят. несв. прич. ж. р.

насветувала е производна форма на насветувам се (мин. деят. несв. прич. ж. р.).